Over AFINIDAD

AFINIDAD is een vrijgevestigde praktijk voor relatietherapie. In een kort traject van een beperkt aantal gesprekken, kun je belangrijke vooruitgang maken. Therapie bij AFINIDAD is menselijk en professioneel en staat onder leiding van Anneke Blaauwendraad. AFINIDAD is erkend en geregistreerd en wordt door de meeste verzekeraars voor een belangrijk deel vergoed.

De praktijk is gevestigd op Bongastate.

Zoeken

Werkwijze

Wanneer je je aanmeldt als paar, volgt een eerste gesprek over jullie relatie dat anderhalf uur duurt. We maken kennis, onderzoeken wat er speelt en wat je nodig hebt en we gaan al aan het werk en kan je kennismaken met de benadering en werkwijze. Wanneer je besluit door te gaan, plannen we een vervolggesprek.

Elk volgend gesprek duurt een uur. De eerste 2 of 3 gesprekken plannen we met een tussenliggende tijd van 2 weken. In deze periode kan je ook individueel uitgenodigd worden een gesprek te doen om jou persoonlijk wat beter te leren kennen en voor jezelf te werken ten gunste van de relatie.

Na deze gesprekken kan er wat langere tijd tussen zitten, soms wel 4 weken. Het gaat er om de tijd en het proces tussen de gesprekken te gebruiken hoe je in praktijk brengt wat je bereiken wilt. Het verschilt per paar hoeveel gesprekken je nodig hebt. Meestal is 5 gesprekken voldoende. Met 10 gesprekken kan ook diepgaander problematiek aangepakt worden. Het is mogelijk langer te werken aan je relatie, en meer gesprekken aan te gaan.