Over AFINIDAD

AFINIDAD is een vrijgevestigde praktijk voor relatietherapie. In een kort traject van een beperkt aantal gesprekken, kun je belangrijke vooruitgang maken. Therapie bij AFINIDAD is menselijk en professioneel en staat onder leiding van Anneke Blaauwendraad. AFINIDAD is erkend en geregistreerd en wordt door de meeste verzekeraars voor een belangrijk deel vergoed.

De praktijk is gevestigd op Bongastate.

Zoeken

Gezin en School

Hoe het met je kinderen gaat, neemt een belangrijke plek in in je relatie. Gaat het met je kind niet vlot, dan is het des te belangrijker om samen sterk te staan. Er kan van alles spelen in het leventje van je kind, en school heeft daar een belangrijke plek in. Helaas loopt dat niet altijd vanzelfsprekend lekker. Misschien is je kind net even anders dan gemiddeld, misschien heeft hij of zij wel ADHD, autisme, dyslexie of een andere mooie naam voor iets wat best moeilijk is op school. AFINIDAD kan je helpen om in contact met school het beste voor je kind te zoeken. AFINIDAD ondersteunt in de relaties tussen jullie als ouders, en je kind en school en de gesprekken die plaatsvinden tussen school en thuis. Is het moeilijk om tot overeenstemming te komen? Zijn school en jullie het niet eens over de ontwikkeling van je kind? Voel je je niet serieus genomen door de leraar van je kind? Hebben jullie een andere opvatting dan school en dreigt jullie kind daar de dupe van te worden? Vraag eens wat we voor jullie kunnen betekenen. Vaak helpen 1 of 2 gesprekken om voldoende beweging in de situatie te krijgen. We kijken altijd naar je kind als een kind dat wil geven, hoe ontmoedigd hij ook geraakt kan zijn. En we helpen om het gesprek gaande te krijgen tussen school, jullie als ouders en jullie kind tot er weer ruimte komt en een passende oplossing kan worden gevonden die goed is voor iedereen.

Lees meer over Blaauwendraad’s visie op kind en school in ‘ik ben niet jij, en jij bent niet ik’, over contextuele leerlingbegeleiding in de praktijk.