Over AFINIDAD

AFINIDAD is een vrijgevestigde praktijk voor relatietherapie. In een kort traject van een beperkt aantal gesprekken, kun je belangrijke vooruitgang maken. Therapie bij AFINIDAD is menselijk en professioneel en staat onder leiding van Anneke Blaauwendraad. AFINIDAD is erkend en geregistreerd en wordt door de meeste verzekeraars voor een belangrijk deel vergoed.

De praktijk is gevestigd op Bongastate.

Zoeken

IK BEN NIET JIJ EN JIJ BENT NIET IK – Contextuele Leerlingbegeleiding in de praktijk

PUBLICATIE

Auteur(s): 
ISBN: 
Uitgeverij: 

Als je de bril van geven en nemen opzet, zie je een andere leerling dan de puber die niet mee wil werken en ontdek je dat jongeren vooral bezig zijn hun eigenwaarde te verwerven door te geven aan de ander. Dan zie je dat die gozer een stapje opzij doet om jou door te laten. Of dat dat meisje er weer tussendoor komt om haar vriendin niet in verlegenheid te brengen.

In dit praktijkboek, gebaseerd op de beproefde contextuele benadering laat Anneke Blaauwendraad aan de hand van vele voorbeelden zien hoe dat geven eruit kan zien en hoe je kan leren dat geven op een diep niveau te herkennen en erkennen. Ze beschrijft hoe dat geven de leerlingen helpt om bij hun motivatie te komen en eigenaarschap te pakken.  Al lezend wordt duidelijk dat ook leraren gevers zijn. Zij leren zichzelf op dezelfde manier kennen, en komen daarmee sterker te staan. Ook leren ze hoe ze destructief gedrag van jongeren kunnen helpen omkeren door achter de schermen en een laagje dieper te kijken om zo hun verhaal te ontdekken.

Bekijk hier de inhoudsopgave »

Bekijk een inkijkexemplaar »

152 pagina’s